30 Ekim 2015 Cuma

KARA ÜZÜM MARMELADI / ÜZÜMSUYU


Kara üzüm marmeladı/ Üzüm suyu;

Malzemeler;

Kara üzüm (isteğe göre)
Şeker (isteğe göre)

Yapılışı;

Üzümleri toplayalım. (Benim bahçemde olduğu için bahçemden topladım.) Tertemiz yıkayalım. Sapları ile birlikte hiç su koymadan ocağın üzerine koyalım.
Kaynamaya başladıktan sonra yaklaşık 10-15 dakika kaynatıp ateşin altını kapatalım.
Kaynayan kara üzümlerimizi hiç soğumadan tel süzgeçten geçirelim.Tel süzgeçten geçen üzüm suyunu arzuya göre bir kezde ince bez torbaya döküp iyice süzülmesini sağlayabiliriz.(ben sadece tel süzgeçtensüzdüm.) Sıcak sıcak kavanozlara dolduralım.Doldurduğumuz kavanozların kapaklarını iyice kapatıp ters çevirelim. Hemen hemen bir gün iyice soğuması ve kapakların açılmaması için üzeri örtülü bir şekilde bekletelim. Açmak istediğinizde, içmek istediğinizde biraz sulandırıp içebilirsiniz.Dikkat ettiyseniz üzüm suları için hiç şeker kullanmadım. Benim üzümlerim fidesi Trabzon'dan geldi. Trabzon kokulu üzüm olduğu için hiç şekere gerek kalmıyor. Ama siz isteğe göre şeker atabilirsiniz.Bardak bardak içtim çok da şifalı. Mevlam bu sene çok bol meyve verdi.Şimdi marmeladımıza geçelim. Tel süzgeç üzerinde kalan üzüm posalarını daha büyük delikli kevgire alıp elimizle ezerek üzümlerin sadece kabuk kalmasını sağlayalım. Kevgir altındaki üzüm özüne isteğe göre şeker ilave edip ocağın üzerinde kaynatalım. Şeker eklediğimiz için köpürebilir köpüklerini alalım. Koyulaşmaya başladığında ocaktan alıp kavanozlarımıza dolduralım.Soğuduğunda servis tabaklarımıza alıp afiyetle yiyelim.

36 yorum:

Mª Dolores Martinez Martinez dedi ki...

Se me ocurren mil formas de darle utilidad a esta rica mermelada, pero solo sobre unas tostadas ya esta buenísima.
Bss

Sefa Gencal dedi ki...

Yorumunuz ve ziyaretiniz için çok teşekkür ederim.

gwendy dedi ki...

davvero un'ottima marmellata!!!!Sicuramente buonissima da spalmare sul pane e per la preparazione di torte!!!
Buona giornata

Sefa Gencal dedi ki...

Ziyaretiniz için çok teşekkür ederim.

SimoCuriosa dedi ki...

I only love the homemade jam!
Have a good we!

Sefa Gencal dedi ki...

Ziyaretiniz için teşekkür ederim.

Mijú dedi ki...

Me encanto tu post de hoy :-)
Un saludito

Sefa Gencal dedi ki...

Ziyaretiniz için çok teşekkür ederim.

CocinandoCon Mandil dedi ki...

Una mermelada diferente,pero tiene que estar muy buena
Bss

Natacha Rodrigues dedi ki...

Hum bem diferente!! Nunca fiz pelo trabalho que da!! tem óptimo aspecto!! :) Beijinhos

Su dedi ki...

Buenos desayunos tomareis con esto. Un saludo.

LA COCINERA DE BETULO dedi ki...

Tanto la mermelada como ese zumo ha de estar muy rico, siendo las uvas de tu jardín es mucho mejor.
Saludos.

speedy70 dedi ki...

Sììììì 'ho fatta pure io, una golosa confettura!!

Sefa Gencal dedi ki...

Ziyaretleriniz ve yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

ortadakarisik blog dedi ki...

Rengi muhteşem olmuş :)elinize sağlık

Carmen Suarez dedi ki...

Tomo nota pues me gusta tu mermelada, yo suelo hacr muchas con las diferentes frutas pero de uva nunca lo he hecho y me gusta la tuya. Se ve deliciosa! Saludos.

Adita Donaire dedi ki...

Nunca la he hecho de uvas, si zumos y combinados, te ha quedado con un color muy bonito, y seguro que muy rica, besos

Te de Ternura dedi ki...

Esta MERMELADA, tan rica en taninos, y super vitamínica, tiene que ser una delícia sobre un poco de pan con mantequilla para el desayuno.
MI QUERIDA SEFA, QUE TENGAS UN FELIZ FIN DE SEMANA JUNTO A TODAS LAS PERSONAS QUE TE ACOMPAÑEN.
UN ABRAZO :))))
Conxita

Sefa Gencal dedi ki...

Ziyaretleriniz ve yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

Maria mercedes galvez dedi ki...

En casa mi hijo le gusta mucho los zumos naturales y la receta muy sana. saludos

Evren Martı dedi ki...

Değişik bir tarif olmuş ellerinize sağlık...

Sevgiler

Sefa Gencal dedi ki...

Ziyaretleriniz için çok teşekkür ederim.

Alicia Gómez Meléndez dedi ki...

Hola Sefa!!
A mí todo lo hecho en casa me encanta... Por tus otras publicaciones ya veo que eres una cocinera buenísima, pero esta mermelada es que me encanta. Tiene un aspecto maravilloso, estupendo color y textura. Ya me imagino tomandome una poquita con pan. Besos y buen fin de semana.

fimère .b dedi ki...

délicieuse marmelade et y'a pas meilleur qu'un verre de jus de raisin fait maison j'adore
bonne soirée

Marisa dedi ki...

Hola Sefa guapa, aunque el traductor no es muy bueno he leído la receta y he podido imaginar lo buena que está esta mermelada o zumo de uva. Disfruta de tus conservas. Gracias por tu visita a mi blog,
Un beso

Alicia Agea dedi ki...

No se me ha ocurrido hacer mermelada de uvas nunca, ahora veo que se puede hacer, con un resultado estupendo y un precioso color. Es una suerte tener tu propia fruta. Gracias por tu visita. Besos.

Birsel ve İrem dedi ki...

Ellerinize sağlık, nefis görünüyor. Bahçeniz olduğu için çok şanslısınız, imrendim. Afiyet, şifa olsun.

montsemorote dedi ki...

Una deliciosa mermelada casera, que rica para tomar en el desayuno con unas tostadas.
Besos
Cocinando con Montse

Sefa Gencal dedi ki...

Ziyaretleriniz ve yorumlarınız için teşekkür ederim.

annelik indeksim dedi ki...

Rengi bir harika. Tadı da öyledir eminim. Ellerinize sağlık. Sevgilerimle...

Sefa Gencal dedi ki...

Ziyaretiniz için çok teşekkür ederim.

Rosita Vargas dedi ki...

Excelente mermelada me encanta la uva negra ,se parece mucho a la chilena,en casa tengo uvas blancas de mi parrón también queda muy rica,abrazos.

Sefa Gencal dedi ki...

Ziyaretiniz ve yorumunuz için çok teşekkür ederim.

lolines dedi ki...

Una mermelada buenisima con un bonito color.

carmen - Rezetas de Carmen dedi ki...

Ben , üzüm jöle pişmiş bir tarifi paylaşımı için teşekkür ederiz asla !

Sefa Gencal dedi ki...

Ziyaretiniz için teşekkür ederim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...