28 Ekim 2015 Çarşamba

GÜL HANIM TATLISI


GÜL HANIM TATLISI;
Malzemeler;

2 yumurta,

1 su bardağı toz şeker,

3 yemek kaşığı tereyağ,

1 paket vanilya,

1 paket kabartma tozu,

Alabildiği kadar un,

Şerbeti için;

3 su bardağı su,

3 su bardağı şeker,

1/2 adet limon suyu,

Hindistan cevizi,

Yapılışı;

Hamur yoğurma kabında tüm malzemelerimizi iyice yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Hamurumuzu biraz dinlendirelim. Dinlenen hamurdan küçük parçalar kopararak elimizle şekil verelim. Fırın tepsisine dizelim. Önceden ısıtılmış fırında üzerleri hafif kızarana dek pişirelim. Ayrı bir kabda 3 bardak suya, 3 bardak şeker koyup kaynatalım. Üzerine limon suyunu ekleyip biraz daha kaynatalım. Hafif koyu bir kıvam aldığında ateşten indirip ılımaya bırakalım. Pişen gül hanım tatlılarımızı fırından çıkaralım. Üzerine ılıyan şerbetimizi dökelim. Tamamen soğuduğunda servis tabağımıza alıp üzerine hindistan cevizi serpip afiyetle yiyelim.

13 yorum:

lolines dedi ki...

¡¡buenisimo!!!

Unknown dedi ki...

ziyaretiniz için teşekkür ederim.

Mijú dedi ki...

Que bueno con el coco.
Un saludito

La cucina di Molly dedi ki...

Che bontà, è un dessert molto invitante! Un abbraccio!

InmaMaquito dedi ki...

Riquisimo besitos

Unknown dedi ki...

Ziyaretiniz için çok teşekkür ederim.

Nadji dedi ki...

Un dessert très gourmand. J'en mangerai avec plaisir.
A bientôt

Unknown dedi ki...

Ziyaretiniz için teşekkür ederim.

Catypol dedi ki...

Buena receta, gracias por compartir.
Un saludo

Unknown dedi ki...

Ziyaretiniz ve yorumunuz için teşekkür ederim.

Carmen Barroso dedi ki...

Estos bollitos estan diciendo comeme, tienen una pinta deliciosa, besos.

Unknown dedi ki...

Ziyaretiniz için çok teşekkür ederim.

Cocinando con Mandil dedi ki...

Ya me tienes en tu blog,y en el me quedo
Tienes unas recetas que me encantan y esta última riquísima!!!
Hasta pronto y besitos desde Sevilla

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...