28 Ekim 2015 Çarşamba
GÜL HANIM TATLISI
GÜL HANIM TATLISI;
Malzemeler;
2 yumurta,
1 su bardağı toz şeker,
3 yemek kaşığı tereyağ,
1 paket vanilya,
1 paket kabartma tozu,
Alabildiği kadar un,
Şerbeti için;
3 su bardağı su,
3 su bardağı şeker,
1/2 adet limon suyu,
Hindistan cevizi,
Yapılışı;
Hamur yoğurma kabında tüm malzemelerimizi iyice yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Hamurumuzu biraz dinlendirelim. Dinlenen hamurdan küçük parçalar kopararak elimizle şekil verelim. Fırın tepsisine dizelim. Önceden ısıtılmış fırında üzerleri hafif kızarana dek pişirelim. Ayrı bir kabda 3 bardak suya, 3 bardak şeker koyup kaynatalım. Üzerine limon suyunu ekleyip biraz daha kaynatalım. Hafif koyu bir kıvam aldığında ateşten indirip ılımaya bırakalım. Pişen gül hanım tatlılarımızı fırından çıkaralım. Üzerine ılıyan şerbetimizi dökelim. Tamamen soğuduğunda servis tabağımıza alıp üzerine hindistan cevizi serpip afiyetle yiyelim.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
13 yorum:
¡¡buenisimo!!!
ziyaretiniz için teşekkür ederim.
Que bueno con el coco.
Un saludito
Che bontà, è un dessert molto invitante! Un abbraccio!
Riquisimo besitos
Ziyaretiniz için çok teşekkür ederim.
Un dessert très gourmand. J'en mangerai avec plaisir.
A bientôt
Ziyaretiniz için teşekkür ederim.
Buena receta, gracias por compartir.
Un saludo
Ziyaretiniz ve yorumunuz için teşekkür ederim.
Estos bollitos estan diciendo comeme, tienen una pinta deliciosa, besos.
Ziyaretiniz için çok teşekkür ederim.
Ya me tienes en tu blog,y en el me quedo
Tienes unas recetas que me encantan y esta última riquísima!!!
Hasta pronto y besitos desde Sevilla
Yorum Gönder