14 Kasım 2015 Cumartesi

PATATESLİ HAMSİ BUĞULAMA


Patatesli hamsi buğulama;

Malzemeler;

1 kg hamsi,

5 adet patates,

4 adet orta boy soğan,

2 adet limon,

1/2 demet maydanoz,

2 diş sarımsak,

1 yemek kaşığı domates salçası,

1 çay bardağı sıvıyağ,

Tuz,

Yeteri kadar su,

Yapılışı;

Hamsilerin kılçıklarını çıkaralım. Bir süzgece koyup üzerine tuz serpelim. Elimizle karıştıralım. Bir limonun suyunu hamsilerin üzerinde gezdirelim. Patateslerimizi halka halka kesip bir tepsinin altına dizelim. Üzerine yarım ay doğranmış soğanı dizelim. Soğanın üzerine hamsilerimizi düzelim. Sarımsaklarımızı ve ince kıyılmış maydanozumuzu yine ince dilimlenmiş limonumuzu ilave edelim. En üstte tekrar patateslerimizi dizelim. Birbuçuk bardak sıcak suda salçamızı eritelim ve tepsimizin üzerine dökelim. tuzumuzuda ekleyip önceden ısıtılmış fırında hamsiler pişene kadar pişirelim. Piştiğinde servis tabağına alalım afiyetle yiyelim.

8 yorum:

RABİA SERTELİ dedi ki...

Balıkla patatesin uyumu müthiş. Ellerinize sağlık.

Sefa Gencal dedi ki...

Çok teşekkür ederim.

Saygılar.

Emine K. Kaya dedi ki...

Ellerinize sağlık tam mevsimi ve nefis görünüyor :)

Sefa Gencal dedi ki...

Ziyaretiniz için teşekkür ederim.

Silvia T. Clarasó dedi ki...

pintaza de plato!!! muchas gracias :)

Sefa Gencal dedi ki...

Ziyaretiniz için teşekkür ederim.

gönlumden geçenler dedi ki...

MERHABA LEZIZ BIR YEMEK BEN BALIKLARIMI ÇOGUNLUKLA YA HAŞLAMA YADA FIRIN TERCIHE DERIM HAFIF OLUYOR SEVGILER BAŞARILAR

Sefa Gencal dedi ki...

Ziyaretiniz için çok teşekkür ederim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...