14 Kasım 2015 Cumartesi
PATATESLİ HAMSİ BUĞULAMA
Patatesli hamsi buğulama;
Malzemeler;
1 kg hamsi,
5 adet patates,
4 adet orta boy soğan,
2 adet limon,
1/2 demet maydanoz,
2 diş sarımsak,
1 yemek kaşığı domates salçası,
1 çay bardağı sıvıyağ,
Tuz,
Yeteri kadar su,
Yapılışı;
Hamsilerin kılçıklarını çıkaralım. Bir süzgece koyup üzerine tuz serpelim. Elimizle karıştıralım. Bir limonun suyunu hamsilerin üzerinde gezdirelim. Patateslerimizi halka halka kesip bir tepsinin altına dizelim. Üzerine yarım ay doğranmış soğanı dizelim. Soğanın üzerine hamsilerimizi düzelim. Sarımsaklarımızı ve ince kıyılmış maydanozumuzu yine ince dilimlenmiş limonumuzu ilave edelim. En üstte tekrar patateslerimizi dizelim. Birbuçuk bardak sıcak suda salçamızı eritelim ve tepsimizin üzerine dökelim. tuzumuzuda ekleyip önceden ısıtılmış fırında hamsiler pişene kadar pişirelim. Piştiğinde servis tabağına alalım afiyetle yiyelim.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
7 yorum:
Balıkla patatesin uyumu müthiş. Ellerinize sağlık.
Çok teşekkür ederim.
Saygılar.
Ellerinize sağlık tam mevsimi ve nefis görünüyor :)
pintaza de plato!!! muchas gracias :)
Ziyaretiniz için teşekkür ederim.
MERHABA LEZIZ BIR YEMEK BEN BALIKLARIMI ÇOGUNLUKLA YA HAŞLAMA YADA FIRIN TERCIHE DERIM HAFIF OLUYOR SEVGILER BAŞARILAR
Ziyaretiniz için çok teşekkür ederim.
Yorum Gönder