22 Ekim 2015 Perşembe

HAVUÇ ÇORBASI


HAVUÇ ÇORBASI;

Malzemeler;

5 adet havuç,

2 yemek kaşığı un,

1 su bardağı süt,

1 yemek kaşığı tereyağ,

1 yemek kaşığı sıvıyağ,

Tuz, karabiber, kimyon,

Yeteri kadar su

Yapılışı;

Havuçlar yıkayıp, bir tencerede 5 bardak su ile haşlayalım. Haşlandıktan sonra el blenderi ile püre gibi ezelim. Ayrı bir kapta terayağı, sıvıyağ ve unu kısık ateşte hafif hafif kavuralım. Un kokusu çıkınca ezilen havuçlarımızı ilave edip sütümüzü ilave edelim. Koyuluğuna bakalım. Çorba kıvamına getirmek için biraz daha su veya tavuksuyunu döküp orta ısıda kaynayana kadar pişirelim. Kaynamaya başladığında tuzunu, karabiberini ilave edelim. Ben kimyonda ilave ettim. Kimyonda çok yakışıyor. Biraz daha kaynatıp kâselere doldurup afiyetle yiyelim.



11 yorum:

lolines dedi ki...

Otra crema riquisima, hummm.

Sefa Gencal dedi ki...

Ziyaretiniz için teşekkür ederim.

speedy70 dedi ki...

Un'altra bella zuppetta, mi piace!!!

selma Yıldırım dedi ki...

Merhaba iadeyi ziyarete geldim... bloğunuzu takibe aldım...+google dan da takipteyim... ayrıca çorba harika görünüyor ellerinize sağlık...

Sefa Gencal dedi ki...

Ziyaretiniz ve yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

Esther Outón dedi ki...

Esta sopa tiene que estar maravillosa y calentitas es un gustazo, ayuda a entrar en calor los días de frio....Besss

Neila Leconte dedi ki...

Hum! Ce doit être délicieux !
MERCI.

Francesca Bautista dedi ki...

Muy buena receta me encanta, mis felicitaciones.MUCHOS BESOS DE LAS RECETAS TRADICIONALES DE COCINA.

Cuca dedi ki...

Esta sopa de zanahorias te ha quedado espectacular

¡Besos mil!

gwendy dedi ki...

quanto mi piace questa zuppa,io aggiungo anche una patata!!!!!
Buona giornata

Sefa Gencal dedi ki...

Ziyaretiniz ve yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...