15 Ekim 2015 Perşembe
YOĞURTLU PAZI ÇORBASI
YOĞURTLU PAZI ÇORBASI;
Malzemeler;
1 su bardağı aşurelik buğday (yarma ),
1 demet pazı (sadece yapraklar kullanılacak),
2 su bardağı yoğurt (ekşi olmalı),
1\2 çay bardağı un,
1 adet yumurta,
1 yemek kaşığı tereyağı,
1 tatlı kaşığı pulbiber,
1 yemek kaşığı ezilmiş sarmısak,
Tuz,
Yeteri kadar su
Yapılışı;
Tenceremizde bir miktar su içerisinde önce aşurelik buğdayımızı (yarmamızı) pişirelim. Ayrı bir kapta un ve yumurtayı çırpalım yoğurdumuzu ekleyip iyice karıştırıp pişen yarma tenceremize ilave edelim. Çok ince doğradığımız pazılarımızı tuz ve sarmısağımızı ekleyip sürekli karıştırarak pazılar pişdiğinde ateşten indirelim. Tereyağını kırmızı pulbiberle eritip çorbamızın üzerine dökelip. Servis tabağımıza alıp afiyetle yiyelim.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
17 yorum:
Qué original y rica, las acelgas con el yogur.
Saludos.
Merhabalar, ziyaretiniz ve yorumunuz için çok teşekkür ederim.
Uma sopa bem diferente e original. Nunca usei iogurte na sopa,mas deve ser saborosa.
Bjn
Márcia
Ziyaretiniz için çok teşekkür ederim.
cara Sefa, la tua zuppa deve essere buonissima! grano cotto, bietole, sarebbe bello poterla assaggiare :-) un abbraccio
Que bom aspeto, adoro esta sugestão. Bjs
Great post! Would you like to follow each other on GFC?kiss! 🍄🍁🍂🌂☔
Muy original y rico plato, me gusta, besos
Ziyaretleriniz ve yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
Que buena forma de comer verduras, me ha encantado esa sopa.
Un beso.
una zuppa molto particolare!!Sarei curiosa di assaggiarla!!
ciao
Ziyaretiniz için çok teşekkür ederim.
Acelgas e iogurte?? Que combinação original que mostras! deve ficar bom e fresquinho! Beijinhos, Natacha
Que receta más original y rica, el yogurt agrio no se que es, pero un yogurt normal le valdría??
Me gustan este tipo de recetas.
Besitos
Desde luego de lo más original que he visto1!!!!!
Besazos.
Yorumlarınız ve ziyaretleriniz için çok teşekkür ederim.
Una sopita estupenda la que nos pones.
Un saludito
Yorum Gönder