2 Kasım 2015 Pazartesi

ETİMEK TATLISI


ETİMEK TATLISI;

Malzemeler;

1 paket etimek,

2 Su bardağı şeker,

2 su bardağı su,

4 su bardağı süt,

2 çay bardağı un,

1 paket vanilya,

1 paket krem şanti,

Yapılışı;

Etimeklerimizi bir borcama dizelim. Üzerine 2 bardak suyla kaynattığımız 2 bardak şekerimizi dökelim. Şerbetini tamamen çekmesi için dinlendirelim.(şerbeti çok sıcak değil biraz ılıdıktan sonra dökelim.) Sütümüze 2 yemek kaşığı şeker,vanilya ve unu ilave ederek muhallebimizi pişirelim. Hafif ılıdığında etimeklerimizin üzerine dökelim. Sonra krem şantimizi hazırlıyalım. Onuda en üste döküp üzerini düzleyelim. Soğuması için dolaba kaldıralım. Soğuduğunda dilimleyip afiyetle yiyelim.

10 yorum:

Emine K. Kaya dedi ki...

Çok severim ellerine sağlık çok güzel :)

Sefa Gencal dedi ki...

Ziyaretiniz için çok teşekkür ederim.

Juan Hernández dedi ki...

Muy rico tiene que estar este plato.

Sefa Gencal dedi ki...

Ziyaretiniz için teşekkür ederim.

Pamela Palma dedi ki...

This a very interesting recipe Sefa. Thanks for visiting my blog!

Maria Ferreira N. Vechi dedi ki...

Olá
O aspecto está maravilhoso.
Boa noite!!!

Sefa Gencal dedi ki...

Ziyaretleriniz ve yorumlarınız için teşekkürler.

Magdalena Troncoso dedi ki...

riquisima propuesta

Sefa Gencal dedi ki...

Ziyaretiniz ve yorumunuz için teşekkür ederim.

Natacha Rodrigues dedi ki...

Que bom aspecto!!! Deve ser bom!! Nunca provei algo do genero! Beijinho

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...