23 Ekim 2015 Cuma

AŞURE


AŞURE;

Malzemeler;

1 su bardağı aşurelik buğday,

2 su bardağı şeker,

1 çay bardağı nohut,

1 çay bardağı kuru fasulye,

1 çay bardağı pirinç,

1/2 çay bardağı kuru beyaz üzüm1

1 çay bardağı kuru kayısı,

1 çay bardağı (yaklaşık 6-7 adet) kuru incir,

1 yemek kaşığı dolmalık fıstık,

2 yemek kaşığı badem,

1 yemek kaşığı portakal kabuğu,

1 tatlı kaşığı kuş üzümü,

4-5 adet tane karanfil,

1 yemek kaşığı buğday nişastası,

1/2 çay bardağı fındık,

Az tuz, tarçın,

1 adet nar,

Yeteri kadar su,

Yapılışı,

Aşurelik buğdayımızı bir gece önceden pişirelim. Nohut, fasulye, kuru üzüm, kuş üzümünü bir gece suda bekletelim. Genişçe bir tencereye buğdayla birlikte önceden ıslattığımız tüm malzemeyi koyup üzerini geçecek kadar su ilave edip pişirmeye başlayalım. Pişmesine yakın ince ince doğradığımız incir, portakal kabuğu ve kayısıları ilave edelim. Karanfilleri, pirinci, dolmalık fıstıkları ve bademleride ekleyip tüm malzemeler yumuşayana kadar pişirelim. Aşuremizin parlak ve saydam olabilmesi için Buğday nişastamızı az biraz suda eritip yavaş yavaş tenceremize dökelim. En son şekerimizi ilave edelim. (İsteğe bağlı şekeri ayarlıyabilirsiniz)Aşuremizi kaselerimize koyup üzerini tarçın, fındık ve narla süsleyip afiyetle yiyelim.

17 yorum:

Nati dedi ki...

Me parece muy curiosa esta receta, seguro que está deliciosa. Un besazo.

Sefa Gencal dedi ki...

Ziyaretiniz için çok teşekkür ederim.

Mehmet Ali Yalçınkaya dedi ki...

Fıstık varsa bende varım :) ellerinize sağlık

Adita Donaire dedi ki...

Por la cantidad de cosas que lleva, tienen que estar muy buena, a mi seguro que me gusta, besos

Ilhan Ucer dedi ki...

Aşure ayı geldi de geçiyor bile. Benim de yapmam gerek. Geçen sene çok güzel olmuştu. Sizin tarifiniz de müthiş ellerinize sağlık.

Doris mis cosillas dedi ki...

Que receta mas buena y original.Bsssss

Esther Outón dedi ki...

Un plato de cuchara maravilloso, que delicia por lo que lleva tiene que estar increíble, me encanta...Bess

Sefa Gencal dedi ki...

Ziyaretleriniz ve yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

Batù Simo dedi ki...

ciao Sefa, pensa che io ho un albero di melograno ma i frutti non sono molto dolci, abito al nord e il sole non è abbastanza caldo, quasi quasi vengo da te per assaggiare questa buonissima coppa!

gwendy dedi ki...

una zuppa davvero particolare!!Complimenti!

Sefa Gencal dedi ki...

Ziyaretiniz için çok teşekkür ederim.

Mijú dedi ki...

Una mezcla muy curiosa.
Un saludito

Sefa Gencal dedi ki...

Ziyaretiniz için teşekkür ederim.

Dana Drobnjak dedi ki...

Ovo jako dobro izgleda!

Sefa Gencal dedi ki...

Ziyaretiniz için çok teşekkür ederim.

Emine K. Kaya dedi ki...

Aşureniz çok nefis görünüyor ellerinize sağlık muharrem ayınızda mübarek olsun..

Sefa Gencal dedi ki...

Teşekkür ederim. Sizinde Muharrem ayınız mübarek olsun.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...