HAVUÇ ÇORBASI;
Malzemeler;
5 adet havuç,
2 yemek kaşığı un,
1 su bardağı süt,
1 yemek kaşığı tereyağ,
1 yemek kaşığı sıvıyağ,
Tuz, karabiber, kimyon,
Yeteri kadar su
Yapılışı;
Havuçlar yıkayıp, bir tencerede 5 bardak su ile haşlayalım. Haşlandıktan sonra el blenderi ile püre gibi ezelim. Ayrı bir kapta terayağı, sıvıyağ ve unu kısık ateşte hafif hafif kavuralım. Un kokusu çıkınca ezilen havuçlarımızı ilave edip sütümüzü ilave edelim. Koyuluğuna bakalım. Çorba kıvamına getirmek için biraz daha su veya tavuksuyunu döküp orta ısıda kaynayana kadar pişirelim. Kaynamaya başladığında tuzunu, karabiberini ilave edelim. Ben kimyonda ilave ettim. Kimyonda çok yakışıyor. Biraz daha kaynatıp kâselere doldurup afiyetle yiyelim.
11 yorum:
Otra crema riquisima, hummm.
Ziyaretiniz için teşekkür ederim.
Un'altra bella zuppetta, mi piace!!!
Merhaba iadeyi ziyarete geldim... bloğunuzu takibe aldım...+google dan da takipteyim... ayrıca çorba harika görünüyor ellerinize sağlık...
Ziyaretiniz ve yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
Esta sopa tiene que estar maravillosa y calentitas es un gustazo, ayuda a entrar en calor los días de frio....Besss
Hum! Ce doit être délicieux !
MERCI.
Muy buena receta me encanta, mis felicitaciones.MUCHOS BESOS DE LAS RECETAS TRADICIONALES DE COCINA.
Esta sopa de zanahorias te ha quedado espectacular
¡Besos mil!
quanto mi piace questa zuppa,io aggiungo anche una patata!!!!!
Buona giornata
Ziyaretiniz ve yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
Yorum Gönder