8 Kasım 2015 Pazar

ACI BİBERLİ DOMATESLİ KIŞLIK SOS



ACI BİBERLİ DOMATESLİ KIŞLIK SOS;



Acı biberli domatesli kışlık sos yapımında tüm malzemeleri bahçemden topladım.


Önce domateslerin kabuklarını soyduk




Robotta çekmek için domatesleri biraz doğradık




Robata çekip iyice parçaladık.



Bir bardak hakiki zeytinyağı. Gerçekten çok hakiki kaynanamın Bursa Orhangazide yetiştirdiği zeytin ağaçlarından topladığı zeytinlerin küçüklerinden yaptığı ve hersene gönderdiği zeytinyağı (Bende sağlık için her sabah aç karnına bir tatlı kaşığı içiyorum)




Büyükçe bir tencereye önce bir çay bardağı zeytinyağını ardından robota çekilmiş domatesleri koyuyoruz.




Maydanozları temizledik




Bir büyük baş sarmısağı soyup kabuklarında çıkardık.
Hepsini robottan geçirdik.Çok ince incede doğrayabilirdik ama robottan geçirmek daha kolay geldi.



Robottan çekilen maydanoz ve sarmısakları büyük tencereye domateslerin üzerine koyalım. 2 yemek kaşığı kalın tuz (kayatuzu), 1/2 çaybardağı kendi bahçemizden yaptığımız elma sirkesi koyup tencereyi ateşin üzerine koyalım. Aslında biz bu işlemi bahçemizde yaktığımız ateşin üzerinde yapıyorduk ama bugün hava çok rüzgarlı ve kapalı heran yağış gelebilir.



Domatesli, maydanozlu,sarmısaklı sos kaynamaya başladığında saplarından temizlenmiş yıkanmış biberlerimizi tencereye koyalım. Yaklaşık 15-20 dakika hepsini birlikte karıştıralım.

Önceden hazırladığımız kavanozlara sıcak sıcak doldurup ağızlarını sıkıca kapatıp kavanozları ters çevirelim.



Kapağı kapanan kavanozları bir örtü üzerine ters çevirelim. Ve hertarafını saralım. Kavanozlar soğuyana kadar (yaklaşık birgün) hiç dokunmayalım. Soğuduğunda kapakların içe batdığında işlem tamamdır.Kavanozlar tutmuştur. Kışın yemek üzere kilere kaldıralım.

31 yorum:

sedith dedi ki...

That's a great idea, I will try it next year, when we will have vegetables in the garden again! Thank you very much! :)
Szuper ötlet! Ki fogom próbálni jövőben. Köszönöm szépen! :)

ortadakarisik blog dedi ki...

Ne kadar detaylı anlatmışsınız elinize sağlık süper :)

Maria Ferreira N. Vechi dedi ki...

Olá
Apetitoso aspecto!!
Boa noite

Adita Donaire dedi ki...

Te ha quedado muy ricos, y lo bien que viene tenerlos preparado, me gusta, besos

selma tamer dedi ki...

bende her yaz yaparım ellerınıze sağlık

Saadet Uslu dedi ki...

Bundan ben de yaptım bu yıl. Çok seviyorum...Ellerinize sağlık:))

Sefa Gencal dedi ki...

Ziyaretiniz ve yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

Enza dedi ki...

ma che bonta'!!bravissima!!
Ciaoo

Natacha Rodrigues dedi ki...

Que bom aspecto!! Estou encantada com esse passo a passo, torna tudo muito simples!! Gostei mesmo! Beijinhos

Sefa Gencal dedi ki...

Ziyaretiniz ve yorumlarınız için teşekkür ederim.

Mary - Strawberrycandy dedi ki...

Que maravilha,.....uma partilha fantástica!
Beijinhos,
Espero por ti em:
http://strawberrycandymoreira.blogspot.pt/
www.facebook.com/omeurefugioculinario

Sefa Gencal dedi ki...

Ziyaretiniz için teşekkür ederim.

gwendy dedi ki...

bravissima come sempre!!!!
Baci

Sefa Gencal dedi ki...

Ziyaretiniz için teşekkür ederim.

Sofia martin de nicolas dedi ki...

Esta conserva tiene que estar para chuparse los dedos, feliz semana
Sofía

Sefa Gencal dedi ki...

Ziyaretiniz için teşekkür ederim.

Benden Sofralarınıza dedi ki...

Güzel bir sos olmuş, ellerinize sağlık.

CocinandoCon Mandil dedi ki...

Te ha quedado muy rico.....Bss

Mijú dedi ki...

Estupendo como nos lo has explicado hoy.
Un saludito

Sefa Gencal dedi ki...

Ziyaretiniz için teşekkür ederim.

Şenay Arpacıoğlu dedi ki...

Elinize sağlık.Acı biberlide süper olur. Et yemeklerinin yanından tutunda kahvaltıya kadar her şekilde yenir.

Nilay Durukan dedi ki...

Eşim bayılır. Ellerinize sağlık nefis görünüyor

LA COCINERA DE BETULO dedi ki...

Una estupenda salsa para tenerla a punto y acompañar muchos platos.
Besos.

Sefa Gencal dedi ki...

Ziyaretleriniz ve yorumlarınız için teşekkür ederim.

Alicia Agea dedi ki...

Un paso a paso estupendo, para no perderse. Es estupendo poder contar con esas conservas tan bien preparadas. Muy, muy ricas. Besos y mil gracias.

Tarif Bahcesi dedi ki...

Iyi aksamlar komsum :)

Aci soslu tursu enfes görünüyor. Özellikle bulgur pilavi eslingende mükemmel oluyor. Ellerinize saglik.

Sevgiler Nesrin

Un'arbanella di basilico dedi ki...

Che buona questa conserva di pomodori, complimenti, Sefa, un bacio!

pınar doğan dedi ki...

Ellerinize sağlık

imaginacion dedi ki...

Como me gustan las conservas y lo bien que viene tenerlas disponibles en cualquier momento.
Esta tuya te ha quedado con una pinta estupenda y dan ganas de alargar la mano para llevarse un tarro...
Felicidades

Daniela dedi ki...

Molto appetitosa questa conserva di pomodoro!
Complimenti :)

Sefa Gencal dedi ki...

Ziyaretleriniz için teşekkür ederim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...