2 Kasım 2015 Pazartesi
ETİMEK TATLISI
ETİMEK TATLISI;
Malzemeler;
1 paket etimek,
2 Su bardağı şeker,
2 su bardağı su,
4 su bardağı süt,
2 çay bardağı un,
1 paket vanilya,
1 paket krem şanti,
Yapılışı;
Etimeklerimizi bir borcama dizelim. Üzerine 2 bardak suyla kaynattığımız 2 bardak şekerimizi dökelim. Şerbetini tamamen çekmesi için dinlendirelim.(şerbeti çok sıcak değil biraz ılıdıktan sonra dökelim.) Sütümüze 2 yemek kaşığı şeker,vanilya ve unu ilave ederek muhallebimizi pişirelim. Hafif ılıdığında etimeklerimizin üzerine dökelim. Sonra krem şantimizi hazırlıyalım. Onuda en üste döküp üzerini düzleyelim. Soğuması için dolaba kaldıralım. Soğuduğunda dilimleyip afiyetle yiyelim.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
9 yorum:
Çok severim ellerine sağlık çok güzel :)
Muy rico tiene que estar este plato.
Ziyaretiniz için teşekkür ederim.
This a very interesting recipe Sefa. Thanks for visiting my blog!
Olá
O aspecto está maravilhoso.
Boa noite!!!
Ziyaretleriniz ve yorumlarınız için teşekkürler.
riquisima propuesta
Ziyaretiniz ve yorumunuz için teşekkür ederim.
Que bom aspecto!!! Deve ser bom!! Nunca provei algo do genero! Beijinho
Yorum Gönder