11 Kasım 2015 Çarşamba
İNCİR KIZARTMASI
İNCİR KIZARTMASI;
Malzemeler;
1 kg taze incir,
2 yemek kaşığı tereyağ,
5 yemek kaşığı şeker,
2 yemek kaşığı su,
Yapılışı;
İncirlerin kabuklarını soyalım. Tereyağımızı eritelim. İncirlerimizi yağın içerisine koyup tavamızı elle sallayarak incirlerin her tarafının yağlanıp kızarmasını sağlayalım. İncirlerimizi ezmeden çıkaralım. (Ben kürdan kullandım)Şekerimizi yağın üzerine koyalım. Çok kısık ateşte şekeri eritelim. Eriyen şekerin içerisine suyumuzu ekleyip kristalleşmeden hızlı hızlı karıştıralım. Oluşan karamelin içerisine tekrar incirleri koyup her tarafının kaplanmasını sağlayalım. Servis tabağımıza alıp kalan karameli üzerine döküp afiyetle yiyelim.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
17 yorum:
Riquisimos!!! Saludos
Yaş incire bayılırım. ;)ama daha önceden hiç incir kızartması yapmamistim. Farklı bir tarife benziyor denemek lazım. Sevgiler
Estos higos caramelizados tienen que estar muy buenos, un postre muy goloso.
Besos.
Me encantan los higos.
Un saludito
Ummm, para chuparse los dedos.
hiç görmemiştim ama harika bir görüntü sunum.çok beğendim.ellerinize sağlık.
Ziyaretiniz çok teşekkür ederim.
Nefis bir lezzet bombası olmuş, ellerinize sağlık...
Che goduria questi fichi, li adoro!!!!
Che deliziosa ricetta, adoro i fichi e preparati così sono fantastici, bravissima! Un abbraccio!
Ellerinize sağlık..Hiç duymamıştım böyle bir tarif.Afiyetler olsun..
Ziyaretleriniz ve yorumlarınız için teşekkür ederim.
ummmm que delicia de higos Sefa, me encantan¡¡¡, besos
Ziyaretiniz ve yorumunuz için teşekkür ederim.
Hola Será, gracias por visitarme y seguirme, yo también me quedo por aquí y mirare todo lo bueno que cocinas.
Un saludo y feliz semana.
Ziyaretiniz ve yorumlarınız için teşekkür ederim.
Se me hace la boca agua solo con verlos , tomo nota, besos.
Yorum Gönder