Önce domateslerin kabuklarını soyduk
Robotta çekmek için domatesleri biraz doğradık
Robata çekip iyice parçaladık.
Bir bardak hakiki zeytinyağı. Gerçekten çok hakiki kaynanamın Bursa Orhangazide yetiştirdiği zeytin ağaçlarından topladığı zeytinlerin küçüklerinden yaptığı ve hersene gönderdiği zeytinyağı (Bende sağlık için her sabah aç karnına bir tatlı kaşığı içiyorum)
Büyükçe bir tencereye önce bir çay bardağı zeytinyağını ardından robota çekilmiş domatesleri koyuyoruz.
Maydanozları temizledik
Bir büyük baş sarmısağı soyup kabuklarında çıkardık.Hepsini robottan geçirdik.Çok ince incede doğrayabilirdik ama robottan geçirmek daha kolay geldi.
Robottan çekilen maydanoz ve sarmısakları büyük tencereye domateslerin üzerine koyalım. 2 yemek kaşığı kalın tuz (kayatuzu), 1/2 çaybardağı kendi bahçemizden yaptığımız elma sirkesi koyup tencereyi ateşin üzerine koyalım. Aslında biz bu işlemi bahçemizde yaktığımız ateşin üzerinde yapıyorduk ama bugün hava çok rüzgarlı ve kapalı heran yağış gelebilir.
Domatesli, maydanozlu,sarmısaklı sos kaynamaya başladığında saplarından temizlenmiş yıkanmış biberlerimizi tencereye koyalım. Yaklaşık 15-20 dakika hepsini birlikte karıştıralım.
Önceden hazırladığımız kavanozlara sıcak sıcak doldurup ağızlarını sıkıca kapatıp kavanozları ters çevirelim.
Kapağı kapanan kavanozları bir örtü üzerine ters çevirelim. Ve hertarafını saralım. Kavanozlar soğuyana kadar (yaklaşık birgün) hiç dokunmayalım. Soğuduğunda kapakların içe batdığında işlem tamamdır.Kavanozlar tutmuştur. Kışın yemek üzere kilere kaldıralım.
31 yorum:
That's a great idea, I will try it next year, when we will have vegetables in the garden again! Thank you very much! :)
Szuper ötlet! Ki fogom próbálni jövőben. Köszönöm szépen! :)
Ne kadar detaylı anlatmışsınız elinize sağlık süper :)
Olá
Apetitoso aspecto!!
Boa noite
Te ha quedado muy ricos, y lo bien que viene tenerlos preparado, me gusta, besos
bende her yaz yaparım ellerınıze sağlık
Bundan ben de yaptım bu yıl. Çok seviyorum...Ellerinize sağlık:))
Ziyaretiniz ve yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
ma che bonta'!!bravissima!!
Ciaoo
Que bom aspecto!! Estou encantada com esse passo a passo, torna tudo muito simples!! Gostei mesmo! Beijinhos
Ziyaretiniz ve yorumlarınız için teşekkür ederim.
Que maravilha,.....uma partilha fantástica!
Beijinhos,
Espero por ti em:
http://strawberrycandymoreira.blogspot.pt/
www.facebook.com/omeurefugioculinario
Ziyaretiniz için teşekkür ederim.
bravissima come sempre!!!!
Baci
Ziyaretiniz için teşekkür ederim.
Esta conserva tiene que estar para chuparse los dedos, feliz semana
Sofía
Ziyaretiniz için teşekkür ederim.
Güzel bir sos olmuş, ellerinize sağlık.
Te ha quedado muy rico.....Bss
Estupendo como nos lo has explicado hoy.
Un saludito
Ziyaretiniz için teşekkür ederim.
Elinize sağlık.Acı biberlide süper olur. Et yemeklerinin yanından tutunda kahvaltıya kadar her şekilde yenir.
Eşim bayılır. Ellerinize sağlık nefis görünüyor
Una estupenda salsa para tenerla a punto y acompañar muchos platos.
Besos.
Ziyaretleriniz ve yorumlarınız için teşekkür ederim.
Un paso a paso estupendo, para no perderse. Es estupendo poder contar con esas conservas tan bien preparadas. Muy, muy ricas. Besos y mil gracias.
Iyi aksamlar komsum :)
Aci soslu tursu enfes görünüyor. Özellikle bulgur pilavi eslingende mükemmel oluyor. Ellerinize saglik.
Sevgiler Nesrin
Che buona questa conserva di pomodori, complimenti, Sefa, un bacio!
Ellerinize sağlık
Como me gustan las conservas y lo bien que viene tenerlas disponibles en cualquier momento.
Esta tuya te ha quedado con una pinta estupenda y dan ganas de alargar la mano para llevarse un tarro...
Felicidades
Molto appetitosa questa conserva di pomodoro!
Complimenti :)
Ziyaretleriniz için teşekkür ederim.
Yorum Gönder